Merhaba Sevgilim

Merhaba Sevgilim,

Bu mektubu yıllar sonrasından yazıyorum sana sevgilim. Yani gelecekten... O yüzden şaşırma girişteki "Sevgilim" hitabımdan. O kadar eminim ki senin benim "hayatımın kadını" olduğuna; çekinmeden, utanmadan bunu sana rahatlıkla sarfedebiliyorum şu anda. Bunu sana yıllar önce de söyledim, içimden, halimle, tavrımla, gözlerimle söyledim. Bunca zamandır bekledim. Bekledim, çünkü bunu dile getirdiğimde karşılık bulup bulmayacağı konusunda endişelerim vardı. Hazır değildim, hazır değildik. Benim emin olmam için varlığın yeterliyken, senin emin olman için beraber geçireceğimiz, birbirimizi tanıyacağımız, benim önümüzdeki hayatı göğüsleyebilecek olgunluğa erişmem, kısaca yıllara ihtiyacımız vardı.
Bu mektubu yıllar sonrasından yazıyorum sana sevgilim. Aradan geçen onca zamanda anladım ki insanlar aralarındaki o özel ve güzel bağa erken isim koyarak sonun başlangıcını hazırlıyorlardı istemeden. Çünkü iki insan birbirini her türlü zorluğa karşı beraber durup duramayacaklarını bilmeden bu adı veriyordu aralarındakine: "AŞK"

Bu mektubu yıllar sonrasından yazıyorum sana sevgilim. Hani seni üzdüğüm zamanlarda olmadı değil. Ama bilerek, isteyerek, sebepsiz hareketler sonucu üzmedim seni hiç. Üzüldüğünü anladığım yaptığım her ne ise geri adım attım ve aynı hatayı tekrarlamadım. Bilirsin, bir insana alışılageldiği gibi: "Tanıştığıma memnun oldum." demem hiç. Çünkü o bir kaç dakika içinde onun hakkında öğrendiklerin sadece tanışmanın başlangıcıdır. Günler, haftalar, aylar sonra: "Nereden karşıma çıktın Allah'ın belası!" derken bulabiliyor insan kendini... Neden sende böyle olmadı biliyor musun? Çünkü ben seni o kadar uzun zamandır bekliyordum ki sadece bir muhabbet sonunda: "İşte bu; hayatımın kadını, gelecekteki sevgilim, hayat arkadaşım, eşim..." diyebildim sana.

Bu mektubu yıllar sonrasından yazıyorum sana sevgilim. Hani çok mutlu olduğumuz zamanlarda olmadı değil. Bazılarını planladık, bazıları anlıktı... İnsanlar bu kadar çok mutluluğu ararken bizim sadece beraber vakit geçirmemiz bile yeterli oluyordu bunun için. Soyutlanıp, sanki dünyada kalan son iki insanız gibi davranabiliyorduk. Bana hep derdin: "Sen hala küçük bir çocuksun." diye. Aslında ben sadece hiç bu kadar mutlu olmamıştım. İnsan mutlu olduğu kadar büyüyor, acı çektiği kadar olgunlaşıyordu. Evet küçüktüm... Sebebi ise yokluğundu. Beni sen büyüttün; severek, mutlu ederek, önemseyerek...


Bu mektubu yıllar sonrasından yazıyorum sana sevgilim. Şartlanmadan, kurallar koymadan, zorlu yollardan geçip geleceğiz bu güne. Sabretmek, güvenmek ve inanmak bizim aşkımızın temelini oluşturduğundan yavaş yavaş, emin adımlarla biz olacağız. Senin yerinde olsam, bana sevmeyi böylesine öğretmişken, beni senden başkasına yâr etmezdim.

28 yorum:

  1. böyle bir mektup almak ve onu yıllarca saklamak isterdim sonra da bunu iyi ki bana yazmışsın diye her gün şükrederdim ..
    kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Senin yerinde olsam, bana sevmeyi böylesine öğretmişken, beni senden başkasına yâr etmezdim.


    çooookkk güzellll

    YanıtlaSil
  3. Boyle yurekten hısseden ınsanlar gercekten nadır mektubu yazdıgın kısı dunyanın en sanslılarından kalemıne saglık

    YanıtlaSil
  4. Insanin tam kalbine dokunuyorsun

    YanıtlaSil
  5. çok güzel helal diyorum başka da bişey demiyorum!!

    YanıtlaSil
  6. Evet guzel.hem duygu hem bilge hem de tehdit var sevgiliye.bence boyle durumda bundan vazife cikaracak sevgili kaldiysa ?

    YanıtlaSil
  7. cook güzel olmuş gerçekten kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Harika cok begendim yazan kaleme ve yurege saglik.. bu zamanki asklara sadece aciyorum..

    YanıtlaSil
  9. Muhteşem ya muhteşem yazılarını okuyup okuyup ağlıyorum

    YanıtlaSil
  10. ilk defa bir yazını okudum twitter da takip ediyordum seni,harika olmuş eline kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Olum şöyle güzel şeyler yazıyosun, sabaha kadar kendimi blogtan alamıyorum. Uyku haram oluyor. Değiyor ama her dakikasına.
    Kalemine, yüreğine sağlık kardeşim :)

    YanıtlaSil
  12. Çoğu insanın yaşayıp hissedipte yansıtamadığı birikimler. emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Var böyle sadık kıymet bilen erkeklerimiz biriside yanımda çok şükür.Yazı çok iyiydi.

    YanıtlaSil
  14. Sadece böyle sevilmeyi uğruna gelecekten mektup yazılacak önemde biri olmayı isterdim gerçekten çok güzelmis yüreğine sağlık ..

    YanıtlaSil
  15. "sen hala küçük bir çocuksun " evet bu sensin

    YanıtlaSil
  16. Gönlüne yüreğine ellerine sağlık bizi anlatmışsın

    YanıtlaSil
  17. MUHTEŞEM.YÜREĞİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel yazıyorsun bir erkeğin bu kadar duygusal yazması gerçekten şaşılacak şey.Aşık olduğun kız çok şanslı.Onun yerinde olmak isterdimm.

    YanıtlaSil
  19. Tanımadığım birinden bu mektubu alsam ömür boyu o kişiye aşık kalabilirim

    YanıtlaSil
  20. şeytan gibi tatlı dille yalanlar söyleyerek karşındakini tuzağa düşürmek için yaptığın çirkinlikleri şirin göstermek için deneme çalışmaları inanlarda kurbanların...sonu felaket sonu pis,

    YanıtlaSil