Bir Sabahın Hayali



Yıllar sonra olmak istediğin yerin hayali, orada birlikte olmak istediğin kişiden daha önemliymiş. Hayat bana bunu öğretti. İnsanlar güvenilmez varlıklar. Kimseye hayallerimizi emanet edemez olduk. Hayaller ne ki? Yarına planlar yapamaz olduk.

Kişiler üzerine kurduğun hayallerin büyüklüğü canının ne kadar yanacağını belirlemek demek artık. Korkmuyor musun? Ben korkuyorum.

...


O'nun uyuduğundan emin olduğum ilk anda yataktan kalktım. Akşam eve geç gelme nedenim olan, aldığım yüzlerce parça mumu almak için arabaya gittim. Geç gelme sebebimi inanmayacağı birşeyle açıkladım. Biraz dargın uyuduk. Ehh biraz hüzün olmadan mutluluğun kapısı aralanmazmış.

Mumları dışarıdan içeri yerleştiriyorum. Özellikle üst kata yatak odamıza çıkarken kullandığımız merdivenin kenarlarına dikkat ettim. O kucağımdayken tutuşmak istemem çünkü. Yatak odasına bilhassa dikkat ettim mumları yerleştirirken. Çünkü biz evden çıktığımızda mumlar hala sönmemiş olacak. Bütün pencereleri kapattım bu yüzden. Dışarıdan içeri mumları yakarak tekrar yatak odasına geldim.

Sıra onu uyandırmada. İsmini söyledim bir kaç defa, sesimi yavaş yavaş yükselterek. Gözleri kapalı: "Ne oldu?" dedi. Normalde kızgın olmasa "Ne oldu hayatım?" derdi. Ama sorun yok. Herşey kontrol altında. Sakince "Ev yanıyor." dedim. Gözlerini açtı. Biraz afalladı, odayı alev almış bir halde gördü uyku sersemi. Mum olduklarını farkedemedi. Gözlerini ovuşturduktan sonra şaşkın bir ifade ile bana baktı. Gülümsememek için kendini zor tuttuğunu farkediyordum. Bir yanı hâlâ kızgındı çünkü. Yaklaştım ve öptüm. "Neler oluyor?" diyemedi bile, dudaklarına gömdüm harfleri. "Bir çılgınlığa ne dersin?" dedim. O "Bu saatte mi? Sahi saat kaç? Ama daha otuz dakika olmamış uyuyalı." dedi. Bu bir cevap değil diyip onun tarafına geçtim gözleri benim üzerimde iken. "Ne diyorsun" dedim. İstemiyor gibi yapamadı bile şaşkınlıktan. "Tamam." dedi ve kucağımda aşağı indik. Bütün kapıları geçebilmemiz için açık bırakmıştım. Arabanınki de buna dahil tabi ki...

Şaşkın bir vaziyette beni izledi. Etraftaki mumları görmedi bile... O'nu arabanın koltuğuna bırakıp evin kapısını kapatmaya giderken ardımdan bakınca farketmiş. Arabaya girdiğimde "Nereye gidiyoruz?" diye sordu. "Giderken görürsün diyemeyeceğim." deyip torpidoyu açmasını söyledim. "Neden garip konuşuyorsun?" dedi. "Siyah kurdelayı bana ver ve sırtını bana dön." dedim. Gözlerini bağladım. Telefonunda dinlediği playlist'inden hazırladığım şarkıları açtım. Gittiğim yollardan gideceğimiz yeri anlamasın diye değişik yollardan gidiyordum. Tamamen sürpriz olmasını istiyordum. Uyumasını rica ettim.

Kızgın-şaşkın karmaşık hali yüzünden sessizdi ya da uyumuştu. Planladığım gibi o uyanmadan varmıştık. Güneş henüz doğmamıştı. Çok derin uyur O. Bu yüzden kucağıma alıp uyandırmadan kumlara bırakmak çok zor olmadı. Kumsal için ayırdığım mumları da yaktım. Güneş doğmaya yakın öperek uyandırdım. Gözleri hâlâ bağlıydı. Uyandığında ilk elini gözlerine götürdü ve gözlerini açtı. Karşısında doğmakta olan güneşi ve denizin o koyu ve hırçın halini gördüğünde, denizin o kokusunu iliklerinde hissettiğinde bana söyleyecek söz bulamadığında dünyada benden daha mutlusu yoktu. Arkasından sarıldım O'na. Boynuna bir küçük öpücük kondurdum. "Nereden çıktı bunlar?" diye sordu. Konuşmaya başladığında güneş tamamen doğmuş mumlar tamamen erimişti.

Üşüdüğünü hissettim. Arabanın arkasından daha önce hazırladığım kıyafetleri getirdim. Ama O daha sıkı sarılmamı istedi. Akşam geç kalışımın sebebinin bu olup olmadığı sordu. Sadece gülümsedim.

...

Uyanmak istediğim bu hayal için kurduğum çalar saatin pili bitmiş. Bahsettiğim O, aslında hiç benimle olmamış. Ben O'nunla geçireceğim günlerin hayalini kurarken, O dünde kalmış. Sadece O'nunla birlikte geçireceğim bir sabahın hayali bile olsa, O'nu mutlu etmeyi çok istemiştim.


Şimdi bu hayalin suçu günahı ne? Gerçekleşmeyi haketmiyor mu?

Sizde haklısınız. Yukarıdaki romantik resimi görüp, öyle bir yazı okuyacağınızı sandınız. İsterdim ki öyle olsun gerçekten... İsterdim ki öyle kalsın. Şimdi o resime tekrar bakın... (kesin bakın)

"Yıllar sonra olmak istediğin yerin hayali, orada birlikte olmak istediğin kişiden daha önemliymiş."

Ben hayallerimden O'nu çıkarttığımda geriye kalan böyle bir resim işte... 

58 yorum:

  1. Önce resimde sonra hayalinde sonra tekrar o yoklukta.. gerçekten hissettim iliklerimde..hayallerimizdeki kimsenin kaybolmaması dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. Pembemsii pamuk hayallerden sonra yuze tokat gibi vuran gercekler...

    YanıtlaSil
  3. kafamdaki düşünceleri alt üst ettin. Ve bazı şeylerinde farkına vardırdın.

    YanıtlaSil
  4. Hayallerimiz...Tek kelimeyle harika...Yüreğinize saglık ...//

    YanıtlaSil
  5. Bütün hayallerinde o vardır, her şeye anlam yüklersin, onunla her şey çok güzeldir. Bir gün birlikte güneşin doğuşunu izlemeyi hayal edersin ama bir bakarsın ki sana artık anlamsız gelen bir manzaraya karşı yalnızsın, o çoktan gitmiş... Öyle bir zamana denk geldi ki yazı fazlasıyla canım yandı...

    YanıtlaSil
  6. inanılmazdı çok hüzünlendirdi beni...

    YanıtlaSil
  7. Cooooo...oook güzel yazdin. Sonunda öyle agladim ki anlatamam... Kendimde öyle rüyalar gördügüm icin cok iyi biliyorum o duyguyu. Ufff bir kelime ile süperdi... Lütfen daha cok yaz....

    YanıtlaSil
  8. Mükemmel bir hayelmis.. hayel olarak kalmasına çok üzüldüm.. :((

    YanıtlaSil
  9. hayal gücünüze sağlık gerçekten de çok güzel olmuş...
    ama bunun gibi bi hayal gerçekte yaşanmış olsa ve bu hayal'in bitmesi ne kadar yıkıcı olur onu tahmin edemiyorum bu yüzden; genel anlamda herkes için hayal olarak kalması daha güzel olur ve mantıklı olur diye düşünüyorum...
    eline, yüreğine, kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Hayal gücünüze sağlık.. Çok etkilendim.. Daha çok yazın :)

    YanıtlaSil
  11. Harikaydı ya bayıldım diyecek söz yok

    YanıtlaSil
  12. Tek kelimeyle mükemmel...

    YanıtlaSil
  13. ne ? hayal mi ? gerçek olamicak kadar güzel gidiyodu zaten.

    YanıtlaSil
  14. Sen bir erkeksin ve böyle güzel yazabiliyorsun bu da hayal olmalıı :)

    YanıtlaSil
  15. gerçekten çok güzel. sanki yaşadıklarımı, kurduğum hayalleri sonra da nasıl şiddetli yıkılışını yazmışsınız. yani tam anlamıyla beni yanstmş. lanet olsun ki hayat istediğimizi veremiyor

    YanıtlaSil
  16. böyle güzel düşünüp hayal eden birinin olması güzel ve etkileyici tebrik ederim

    YanıtlaSil
  17. O anı gerçekten hayal ettim de, çok fena oldum ya..

    YanıtlaSil
  18. sonuna gelıp tekrar resme baktıgımda ıçım acıdı desemm:((

    YanıtlaSil
  19. Yasanmasi mumkunken yasayamamak hayallerinin icinde kalmasi be acı..

    YanıtlaSil
  20. Sonsuz ''aşk,sevgi'' gerçek olan bu. Geriye kalan her şey bir ilüzyon.. Hepimiz sevgiyi,aşkı arıyoruz. Onu bulmak için başarılı, zengin ve güzel olmayı amaç ediniyoruz. Gerçek olansa,biziz ve aramızda paylaştıklarımız.''Baki'' ne güzel demiş.(avâzeyi şu âleme davut gibi sal. Bâki kalan bu kubbede bir hoş sâda imiş..)

    YanıtlaSil
  21. Böyle şeyler hayal olarak kalmamalı..Gerçekleşmeli.. :(

    YanıtlaSil
  22. Cok guzel bir yazi cok etkilendim ama hayal iste sadece.cunku gercekler boyle deil daha cok yaralar,acitir,yanina bile yaklasamazsin bunlarin.ama oyle bianda karsima ciktiki bu yazi

    YanıtlaSil
  23. bazen bütün herkesi ağlatıp kendisi gülmek için yazar insanlar bu yazıları,,, onlara da hasta denir, git tedavi ol denir.

    YanıtlaSil
  24. gerçekleşmesi gereken bir hayal ...

    YanıtlaSil
  25. Ve iki damla yaş akar gözlerden...

    YanıtlaSil
  26. Hayallermiz o kadar birmiş ki,gözyaşlarımı durdurmam imkansızdı ve sonucunun böyle olmasından korktuğum bir hayaldeyim bende :(

    YanıtlaSil
  27. Hayal gücüne sağlık çok güzel yazmışsın ağlamamak elde değil :(

    YanıtlaSil
  28. okurken duygulandım tebriklerr

    YanıtlaSil
  29. Kaleminize sağlık.Okutan değil yaşatan bir yazı olmuş.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  30. Agliyorum. İnanamiyorum. Muthis bisey bu tuylerim diken diken oldu

    YanıtlaSil
  31. zamanında beni sevdiğini öyle inandırmış biri vardı ki. naparsam yapayım benden başkasına bakmıyordu. tabi ki güvendim bu adama . ama sonra bir anda ayrıldı anlam vermedim sonra öğrendim kaç kere ihanet etmiş bana . hayallerim yok oldu. ne yerin ne hayalin önemi kaldı.

    YanıtlaSil
  32. sıç sıç ağzımıza sıç gece gece

    YanıtlaSil
  33. Hayal kirikligi yasamak istemiyorsan hayal etme derdi hep babam. Her defasinda hayal kirikligi yasadigim halde hayal kurmaktan asla vazgecmedim. Vazgecmeyenlere gelsin... Harika olmus. Yuregine saglik.

    YanıtlaSil
  34. yuregine saglık.. bi gun orda olursan yanlız olmazsın olamıyo ki insan.. yanında o olmasada hayali orda ellerini hiç bırakmıyo.. o olmasa burda olmanın ne anlamı olurdu..

    YanıtlaSil
  35. Bu sayfaya rastgele gelip önyargıyla okumaya başlamıştım. Hiç bu kadar etkileneceğimi tahmin etmiyordum. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. ama bu harika....

    YanıtlaSil
  38. İnsanın sevesi, sevdikçe özleyesi, acı çekesi geliyor bazen..

    YanıtlaSil
  39. yok artıkk..mükemmel yaaa..

    YanıtlaSil
  40. tebrik ederim düşüncelerinizi iyi dile getirmişsiniz ama bana göre yıllar sonra nerede olacağın kiminle olacağından daha önemli değil ne yazık ki

    YanıtlaSil
  41. Icimden gelen cissssssss sesi oraya ulasti mi bilmiyorum Tebrikler

    YanıtlaSil
  42. Bazı hayaller,gerçek olmayı fazlasıyla hakediyor.

    YanıtlaSil
  43. Herşeyin farkına vardım ...

    YanıtlaSil
  44. Blogunuzu yeni gördüm ve yukarıdaki yazınıza bayıldım, tek kelimeyle harika, bambaşka bir boyuta taşıdınız gecenin bu saatinde...Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  45. Ne guzeldi.. Daha uzun uzun yazsan keske

    YanıtlaSil
  46. Sabah uyandigimda sadece seni seviyorum demek istemistim oysa ki.

    YanıtlaSil
  47. Onu düşünerek okudum.. Hissettim iliklerime kadar işlenmiş sevgiyi, kapattım gözlerimi hayal ettim sadece.. Bir mumda ben yaktım Onu her hatırladığımda..
    Kendimi daha iyi hissettim sen Onu bu kadar güzel anlattığında.

    YanıtlaSil
  48. Çok iyi yazılmıș ve çok iyi hesaplanmıș bi yazı gerçekten. Unutulmaya yüz tutmuș duyguları hatırlatması hoş oldu, teșekkürler.

    YanıtlaSil
  49. Resme tekrar bakınca titredim bildiğin.! Birşeyler kötü olcak diyordum okurken içten içe.. Ama esas kötü olan, şu anki hayallerimin başrolü olan, ne yazık ki günü gelince, en mutlu zamanlarını geçirdiğini zannedip, başkalarının hayalinde oynamak için gitti, kadar uzakta şimdi.. Oysa bilseydi ki hayal etmek olmayacak şeyleri düşünüp mutlu olmak değil, işte böyle gerçekten sana okuduğunda dahi bu duyguyu yaşatacak kadar özel hayaller, bu kadar içten ve yürekten hayaller, o zaman 'Hayal' in sonundaki 'l' ye bir çizgi de kendi koyar 'Hayat' a dönüştürürdü.. Ama doğru olan senin dediğin kardeş.. Önemli olan kişiler değil ve böyle şeyleri kaçırdıkları için hiçbir zaman böyle güzel bir sevgiye laik olamayacaklar...

    YanıtlaSil
  50. Yav iyi güzel hoş da kimsede dememiş ki abi o resimdekiler nasıl oldu da kayboldu diye :P:P

    YanıtlaSil
  51. Resim nereye kayb oldu ya :/ kortdum şimdii ((

    YanıtlaSil
  52. Uzun zaman once takip ediyordum burayi bir suru sey girdi araya bugun aklima geldi tekrar okumak istedim daha fazlasini bulurum umuduyla icerikler kaldirilmis buyuk bir hayal kirikligi merak ve endise hissettim.Neden?

    YanıtlaSil
  53. Yazıların hepsini bir kitapta topladım :) Yakında raflardaki yerini alacak :)

    YanıtlaSil
  54. Emeğine sağlık güzel insan iyi arkadaş, Harika yazıyorsun.

    YanıtlaSil
  55. seneler öncesinde okuduğum hikayelere seneler sonra yeniden aynı heyecanla..

    YanıtlaSil